✔ 1-2 dagars leverans ✔ Handla med Klarna

Har du fått din A-traktor ECU programmerad utav oss?

Efter att du fått din ecu programmerad utav oss då behöver du svara på formuläret "Begäran om hastighetsintyg". Detta för att vi ska kunna säkerställa att allt blivit som vi tänkt att de ska bli. Här nedan finner du lite kort information om hur du ska provköra din bil. 

Hur du stegvis testkör din A-traktor efter en ECU programmering.

Hastighetsmätning – Vid hastighetsmätning används förslagsvis en mobil app som går på GPS. Vi rekommenderar ”Hastighetsmätare> utav Tim O´s Studios” för iphone och ”Hastighetsmätare GPS utav CreativeOne” ifall du har Google Play. Du provkör bilen på så plan väg som möjligt och gärna minst 2-3km Vid provkörning av manuell provkör man varje växel och noterar varvtal samt hastighet per växel. Vid provkörning av automat testar man även det manuella läget på växellådan om sådant finns för att säkerställa att 4an ej är brukbar. Det är även viktigt att säkerställa att bilens farthållare inte går att öka hastigheten med. Detta gör du genom att gasa till från ca 25km/h så du hamnar ovan 30km/h för att aktivera farthållaren. Där efter försöker du stega upp hastigheten. 

ABS Safe – Kontroll av ABS Safe innebär att man medvetet plockar bort bilens hastighetssignal till ECU som bilen oftast får ifrån ABS styrdonet. Detta gör man genom att plocka bort samtliga säkringar som hör till ABS systemet. Dessa finner du i bilens instruktionsbok. Vi vill då få bilen att varna för ABS. Här är de viktigt att notera bilens funktion i detta läge. Upprepa tidigare moment och mät hastigheten med samma app som tidigare. Försökt att få bilen att gå för fort på horisontell väg. De allra flesta gångerna beter sig bilen annorlunda i Fail safe läge mot vad den gör i vanligt läge med ABS. Blir de ingen skillnad på bilen kan ni även koppla ur ABS enhet eller ABS givare för att se om det blir någon skillnad. Var noga med att notera vilka varvtal som går att uppnå på varje växel då vi oftast programmerar en varvspärr på varje växel.

Kunden ansvarar för att bilen inte går att framföra fortare än 30km/h. Samt att ha utfört kontroller enligt ovan. Kunden ansvarar även för att ha rätt däckdimension på bilen.

Garanti – Vi garanterar att programmeringen och arbetet är utfört fackmannamässigt och att kontroller har utförts för att säkerställa kvalitén på programmeringen. Vi lämnar livstidsgaranti på våran mjukvara.